Sunday 26 September 2010

La Vie En Rose

Και να, νέος αέρας φυσά στην πόλη μας, χάρη στην Barclays. Μπορεί το Λονδίνο να άργησε( το Παρίσι και η Βαρκελώνη ήδη έχουνε), αλλά οκ τελικά και εμείς θα μπορούμε να βγάζουμε τη γλώσσα στα κορόιδα που εν έτει 2010 παίρνουνε ακόμα το μετρό ή το λεωφορείο. Γιατί η μετακίνηση με ΜΜΜ στο Λονδίνο είναι πια αφόρητη. Καιρός να αφήσουμε τα σάπια, δηλαδή, και να πιάσουμε πετάλι. Η ιδέα μου αρέσει, (μόνο η διαφήμιση δεν μου αρέσει). Κάτι άλλο που επίσης μου αρέσει είναι ότι εκτός απο καλή γυμναστική, το ποδήλατο είναι και ένας ωραίος τρόπος για να αποκτήσεις γρήγορα εκείνο το υπέροχο αναψοκοκκινισμένο λουκ, ή αυτό που λέμε the English Rose look (αυτό το ωραίο ροδαλό χρώμα στα μάγουλα).

Αν πάλι δεν έχετε ποδήλατο ή βαριέστε να κάνετε πετάλι ή δεν θέλετε να κάνετε αυτό που έκαναν οι παλιές (που τσιμπούσαν τα μάγουλά τους), προτείνω το Hydra Sparkling lip and cheek balm του Givenchy. Είναι ένα ροζ μπαλμ που δίνει ένα διακριτικό χρώμα ΥΓΕΙΑΣ στα μάγουλα και στα χείλη. Βρίσκω ότι παρά τη λιπαρή υφή του, δεν λαδώνει, κάτι που απο μόνο του είναι επίτευγμα, ενώ δίνει ένα ωραίο touch χρώματος που ταιριάζει σε όλες τις επιδερμίδες. Δεν λεκιάζει τα δάχτυλα, όπως το Benetint της Benefit, ενώ ακόμα και αν έχεις αφυδατωμένο δέρμα,και κατά τόπους dry patches, το προιόν στρώνει πολύ εύκολα, χαρἰζοντας μια υγιή γυαλάδα (σαν να έχεις πιεί δυο λίτρα νερό), εν αντιθέσει με το Benetint που τονίζει την ξηρότητα ακόμα περισσότερο. Τέλος, είναι ιδιαίτερα πρακτικό -και ενυδατώνει και χαρίζει χρώμα και χωράει στην τσάντα και είναι πολύ καλό για γρήγορα touch ups. Πολύ καλό επίσης και για το νεσεσέρ του γυμναστηρίου, ειδικά εάν δεν θέλεις να φαίνεσαι σαν φάντασμα κατά τη διάρκεια της γιόγκα, αλλά και αν σκοπεύεις να μείνεις στον φίλο σου και δεν θές να κουβαλάς όλα τα συμπράγκαλα (άσε που θα τον καταπλήξεις με την low maintenance και ''φυσική'' ομορφιά σου). Κοστίζει περίπου 20 λίρες αλλά πιστεύω ότι η ποιότητά του είναι ανώτερη απο την γνωστή μας ροζ βαζελίνη στο μικρό τσίγκινο κουτάκι.

Friday 24 September 2010

"Handbags and Gladrags"

Ευχαριστώ και πάλι την Γλαύκη για την ηδονοβλεπτική πρόσκληση. Νομίζω πώς είναι απο τις πιο ωραίες ιδέες.

Η αγαπημένη μου τσάντα αυτή τη στιγμή. Μέχρι τώρα υπέρμαχος της ιδέας ''the bigger, the better'' κουβαλώντας τη μισή ζωή μου σε μια τσάντα, τον τελευταίο χρόνο, βρίσκω ότι μου αρέσουν οι μικρές τσάντες με το μακρύ χερούλι φορεμένες διαγωνίως, σαν τους ταχυδρόμους. Βρίσκω ότι έχουν κάτι το νεανικό και χαριτωμένο, προσδίδοντας μια κάζουαλ νότα σε ένα πιο σικ ντύσιμο (πχ όταν συνδυάζονται με ένα φόρεμα και τακούνια). Επίσης, μέχρι τώρα όλες μου οι τσάντες είχαν κοντά χερούλια, κάτι που δεν με άφηνε να κινηθώ ή να εκφραστώ ελεύθερα. Πάντα ένοιωθα ότι κουβαλούσα κάτι, ένα βάρος. Με αυτήν την τσάντα, έχω απόλυτη ελευθερία κινήσεων. Τέλος η μικρή τσάντα σού επιτρέπει να έχεις άλλη κοσμοθεωρία - χρειάζεσαι πραγματικά τρία κραγιόν μαζί σου?? Ποιά είναι τελικά τα απολύτως απαραίτητα? Κάνεις δηλαδή ένα καλό ξεσκαρτάρισμα.

Τσάντα, Lancel 100 ευρώ (στις εκπτώσεις)
Θήκη για κάρτες , Lancel, 30 ευρώ (στις εκπτώσεις)
Θήκη για κάρτα μετακινήσεων Oyster, Loewe (δώρο).
Θήκη για ψιλά και κλειδιά, Clarins (απο ένα ρουζ).
Κλειδοθήκη, Follie Folli, 25 ευρώ.
Κραγιόν, Radiant,(αν και μερικές φορές το ξεχνάω) 12,90 ευρώ.
Στυλό και υγρά μαντηλάκια, Hondos Center
Blackberry (λαπτοπ και κινητό μαζί)

σε ειδικές στιγμές -αρωματική μπίλια, 79 λεπτά, ζαχαρίνες Natreen.

Friday 17 September 2010

Δέκα πράγματα που αγαπώ

Ευχαριστώ καταρχάς για την ωραία αυτή πρόσκληση, την Γλαύκη.

Here is my top ten.



1. Φρεσκοκομμένα λουλούδια στα δωμάτια. Μου αρέσουν τα σωμόν τριαντάφυλλα, οι ντάλιες.
2. Να ανακαλύπτω νέα πράγματα, λεπτομέρειες, στοιχεία. Γιατί φτιάχτηκε ένα άρωμα έτσι, πχ, μέχρι το πώς οι κλιματικές αλλαγές επηρεάζουν την ποιότητα των κρασιών. Μου αρέσουν πράγματα που διεγείρουν την φαντασία αλλά και την περιέργειά μου, γιατί δυστυχώς βαριέμαι εύκολα. Όταν βαριέμαι, γίνομαι αυτοκαταστροφική.
3. Το σασπένς, η έρευνα και το μυστήριο. Μου αρέσει να πιστεύω ότι φαινομενικά βαρετοί άνθρωποι κρύβουν έντονα πάθη, μυστικά, ιστορίες. Γι αυτό είμαι μεγάλη φαν της Νικολούλη.
4. Μου αρέσει όταν το αντίθετο φύλο δεν φοβάται να δείξει τους καλούς του τρόπους απέναντι στις γυναίκες, ειδικά όταν αυτές δεν είναι απαραίτητα ερωμένες τους.


5. Μου αρέσουν τα μεταξωτά φουλάρια, τα οποία συλλέγω στα ταξίδια μου. Μου αρέσει να τα περνάω απο τσάντες ή να τα φοράω στα μαλλιά ανέμελα.


6. Η μυρωδιά του δέρματος (μιας τσάντας, των δερμάτινων μικροαντικειμένων, ειδικά των αντρικών).
7. Μου αρέσει και εκτιμώ ιδιαιτέρως ό,τι είναι straightforward. Πχ η ευκολία ενός φορέματος. Το ότι δεν χρειάζεται να περάσεις 150 ώρες μέχρι να φτιάξεις ένα σύνολο. Απλώς φοράς ένα σικάτο φόρεμα και φεύγεις.
8. Οι έντονες αντιθέσεις. Ένα εντυπωσιακό κόσμημα φορεμένο με ένα σκισμένο τζην και ένα ακόμα πιο σκισμένο τ σερτ. Έναν πολύ απλό άνθρωπο μέσα σε ένα λουσάτο περιβάλλον.
9. Τα καστανά μαλλιά και οι ιριδισμοί τους στο φως και τα μεγάλα εκφραστικά μελιά μάτια σε άντρες και γυναίκες.
10. Τα χρώματα. Γι αυτό και δηλώνω λάτρης των καλλυντικών (κραγιόν και ρουζ)αλλά και των πριντς σε ρούχα.

Μπόνους - Μου αρέσουν ΟΛΑ τα γλυκά.