Monday 16 August 2010

Ήσυχες μέρες του Αυγούστου





Σε λίγο καιρό έχω τα γενέθλιά μου. Δεν είναι κάτι που με απασχολεί ή που θέλω να γιορτάσω πάση θυσία. Άλλωστε όταν είμαι στην Αθήνα, πάντα εκείνη την ημέρα έχει κουφόβραση και βρέχει, θυμίζοντας αρκετά φθινοπώρο=τέλος καλοκαιριού=ο κάθε κατεργάρης στον πάγκο του. Οπότε η μέρα συμπίπτει με μια γενική γκρίνια που διακατέχει εκείνη την ημέρα. Και τί να γιορτάσω?? Τα 32?? Αδιάφορος αριθμός, ειδικά όταν πάντα πίστευα ότι οι γεννημένοι το 78 είναι οι νεότεροι του πλανήτη. Μέχρι που γνωρίζεις άτομα που είναι γεννημένα το 92 και είναι ήδη 18. Με αυτά και με αυτά, σκοτώνοντας την ώρα μου, το μάτι έπεσε σε αυτό το σαμπουάν το οποίο ναι αγόρασα. Μετά τα 28 λέξεις όπως η αντιγήρανση φλερτάρουν έντονα την καθημερινότητά μας και ουαί και αλίμονο εάν δεν προσέχεις, γιατί υπάρχει περίπτωση να φτάσεις τα 35 και να φαίνεσαι 55. Βέβαια ο κόσμος εξελίσσεται (όχι όλοι βέβαια) και τώρα η αντιγήρανση πια έχει επεκταθεί και στα μαλλιά. Μπορεί να είστε 30 πχ και το μαλλί σας να έχει γεράσει πριν την ώρα του – να πλέκει κουβερλί δίπλα στο τζάκι ένα πράγμα. Εδώ η PHYTO με έχει αφήσει άφωνη με το ΜΕΓΑ αντι γηραντικό σαμπουάν της. Υπέκυψα στον πειρασμό, αλλά τώρα τα μαλλιά μου συμπεριφέρονται σαν 15χρονα (λαδώνουν με την μία ).





Σε μια συζήτηση τις προάλλες ανταλλάξαμε μερικές απο τις χειρότερες συμβουλές ομορφιάς που έχουμε ακούσει. ‘’Ασετόν στο πρόσωπο για να βγάλεις τους λεκέδες του fake tan’’, ‘’ελαιόλαδο σε όλο το σώμα για να μαυρίσεις πιο γρήγορα’’ και άλλα πολλά. Προς έκπληξή μου διαπίστωσα όταν αυτές που τα έλεγαν, ήταν αυτές που τα είχαν πράξει κιόλας, γεγονός που δείχνει την προσέγγιση που έχει η μέση χαριτωμένη αγγλιδούλα όσον αφορά το beauty regime της. Εγώ πάλι ως beauty φυτούκλα παραθέτω τα δικά μου worst beauty tips.

Nivea face scrub – τόσο αποτελεσματικό, σαν να κάνετε πήλινγκ με πετραδάκια. (τόσο πολύ "γδέρνει"). Ως εκ τούτου κανένας σεβασμός προς την ευαίσθητη επιδερμίδα.
Nivea cellulite gel – Δεν υπάρχει πιο χάλια προιόν. Απαίσιο άρωμα, μηδέν αποτελέσματα. Η απουσία του απο τη φωτό, τα λέει όλα.
Chanel’s Precision Demaquillant Intense – ό,τι χειρότερο έχω δοκιμάσει. Δεν αφαιρεί ούτε το nude look.
Clinique pore minimizing scrub – Είναι απο αυτά τα scrub, που υποτίθεται όταν έρθουν σε επαφή με την επιδερμίδα, ‘’θερμαίνουν’’ ανοίγοντας έτσι τους πόρους και αφαιρώντας τα μαύρα στίγματα. Δεν θέλω να υπερβάλλω αλλά η ‘’θερμότητα’’ του προιόντος είναι ενοχλητική και άβολη. Μηδέν αποτελέσματα.




Καλτ προιόν του μήνα. Η λέξη καλτ για μένα είναι PR όρος και υπερεκτιμημένος. Δεν υπάρχει προιόν που να κάνει 100% ο,τι υπόσχεται. Εγώ προσωπικά δεν έχω βρεί τίποτα που να με ικανοποιεί απόλυτα. Εκτός απο αυτό – την κρέμα αντηλιακής προστασίας μαλλιών Organics με αρώμα καρύδας. Είναι θαυματουργή θα έλεγα γιατί δίνει όγκο και κάνει απαλά μαλλιά όπως και τα δικά μου –σπαστά, λιπαρά με αδύνατη τρίχα. Άσε που μυρίζει υπέροχα. Την πρωτοείδα σε μια παραλία της Πάρου, όταν ένα πανέμορφο στρειτ ζευγάρι μπροστά μας μάς είχε υπνωτίσει με την ενδελεχή προετοιμασία του πριν παραδοθεί στην απαραίτητη ηλιοθεραπεία. Πραγματικά ένιωσα πολύ βλαχαδερό τότε, λές και είχα έρθει απο τα βουνά. Πώς γίνεται να έχω την καλύτερη αντηλιακή για το πρόσωπο αλλά να μηνέχω κάτι για τα μαλλιά? Εγώ που ζω στας Βόρειας Ευρώπας? Έκτοτε κάθε φορά που έρχομαι διακοπες στην Αθήνα, πάντα φροντίζω να παίρνω δυο μπουκάλια. Αυτό το καλοκαίρι βέβαια δυστυχώς δεν κατάφερα να τη βρώ στα μαγαζιά. Αν έχει αποσυρθεί, αγνοώ. Πάντως θα είναι μεγάλο κρίμα. ΄